Apenpokken

Gevallen van apenpokken werden al vastgesteld in Engeland Spanje en Portugal. Deze zoönose ziekte die van dier op mens kan overgaan komt vooral voor bij knaagdieren in Afrika.


Pin Van Willem Jongkind Op Aha Wakker Worden Wii

Dat is een vertekend beeld vertelt Van Damme die opnieuw op de pokkenvaccinatie wijst.

. Er zouden nog 15 andere personen vermoedelijk. Iedereen kan dus iedereen besmetten hetgeen de corona pandemie degradeert tot een verkoudheidje of griepje. Er werden gevallen gemeld in 6 staten en de ziekte zou veroorzaakt zijn door knaagdieren die uit Ghana naar Texas waren ingevoerd.

Hoewel de apenpokken voor de meeste mensen nieuw lijkt zijn ze dat niet. Het grootste geheim is dat iedereen besmettelijk is zonder het apenpokkenvirus te hebben. Blijkbaar weten zij meer dan wij en houden het geheim.

In Congo stierven dit jaar al minstens 57 mensen aan de ziekte. Ohh wacht eens. Monkeypox vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd is een virusinfectie die vooral in West- en Midden-Afrika voorkomt.

Apenpokken ofwel monkeypox is een soortgenoot van de inmiddels uitgeroeide smallpox dat pokken veroorzaakte. 22 mei 2022 24 mei 2022 Administrator. Apenpokken werd voor het eerst vastgesteld bij apen in 1958 vandaar de naam.

Pas nu de ziekte zich in Europa en Noord-Amerika verspreidt en de besmettingen voor het eerst niet verbonden zijn aan reizen naar landen waar de ziekte endemisch is krijgt ze onze aandacht. Het virus is een zoönose wat betekent dat het van dier op mens kan overgaan. Voor dit virus bestaat er al wel een vaccin.

Typically people catch monkeypox from animals in West Africa or central Africa and import the virus to other countries. De enige uitbraak van apenpokken in de eerste wereld was inderdaad in de Verenigde Staten in april 2003. Het virus werd deze week vastgesteld bij 5 jonge personen in Portugal.

Omdat de oorlog in Oekraïne in de eerste plaats gaat om het vernietigen van biowapenlaboratoria is het niet wenselijk dat er al te veel aandacht aan wordt gegeven op dit moment. De apenpokken treffen vooral kinderen lezen we hier en daar. Er gaan zelfs geruchten dat de Europese Unie met Rusland aan het onderhandelen is.

Soms komt er een reiziger uit die regio naar Europa met deze ziekte. Dit was de eerste keer dat apenpokken buiten Afrika was gemeld en de CDC publiceerde in 2006 een paper. Iedereen die ouder is dan 45 heeft die vaccinatie gehad dus enkel bij mensen onder de 45 jaar komt het virus voor In onze contreien zijn enkel gevallen bij volwassenen gemeld.

De ziekte verloopt bij mensen meestal mild. Apenpokken is nog maar het topje van de ijsberg. Person-to-person transmission isnt common as it requires close contact.


Pin Op Wakker Worden

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel